Speciale dakramen


Op deze pagina staan slechts enkele voorbeelden van op welke manier onze standaard dakramen kunnen worden aangepast. De meerprijzen hiervoor zijn zeer gering aangezien veel werk geautomatiseerd is.VRAAG DE UITGEBREIDE DOCUMENTATIE AAN BETREFFENDE SPECIALE UITVOERINGEN. DEZE DOCUMENTATIE BEVAT RUIM 100 SPECIALE DAKRAMEN ! Vraag ook naar de uitgebreide CD-ROM.Gebaseerd op Model P100 maar dan 1 glasdeel (ca. 30cm) verlaagd. Dit op verzoek van de huiseigenaar en rietdekker om wat licht op zolder te krijgen en toch ook de hellingshoek bovenop het dakkapel aanvaardbaar te houden.


Voor dezelfde klant als hierboven gemaakt maar dan 1 raam extra. Dit alles geproduceerd volgens afspraak en op tijd geleverd.


Geheel gemaakt volgens opgave van een bekende architect die vele luxe huizen ontwerpt. Deze dakramen zijn in een luxe villa in Woubrugge geplaatst. Van ons dakraam P110 afgeleid maar dan groter (1400 x 700mm kozijnmaat) en met slechts 1 verticale roede. Op verzoek van de architekt kompleet met insektenhorren geleverd.


Op de Veluwe leverden we mooie grote halfronde dakramen. Deze dakramen waren maar liefst 1800 x 900mm (kozijnmaat + kneldeel) groot. Heeft u speciale wensen, laat het ons dan weten wij passen onze dakramen snel en nagenoeg zonder meerprijs aan uw wensen aan.


Vooral voor statige villa's in Het Gooi, Aerdenhout, Wassenaar of Brasschaat (BelgiŽ) is deze roedenverdeling het helemaal. Wel weinig lichtopbrengst maar het aanzicht wil ook wat. De uitstraling zegt pure klasse!
In het middelste raam is een ventilatierooster geplaatst. Dit kan in sommige vertrekken een eis zijn van de gemeente. Informeer bij uw architekt of aannemer.


Deze klant had een oud huis gekocht aan de plassen bij Nieuwkoop waarin aan de ene kant reeds een identiek dakraam zat (uit Ī 1930). Aan ons het verzoek om deze na te maken, hetgeen uitstekend gelukt is. Bespreek uw wensen met ons om uw ideale dakkapel samen met u te ontwikkelen.Dit raam houdt een beetje het midden tussen een P190 en een P150.


Verbrede stijl rechts


>>>>>>>>verbrede stijl links


Gebaseerd op model P100 maar dan geheel volgens wensen van de klant. Dit type dakraam is gemakkelijk aan uw wensen aan te passen qua breedte, hoogte, roeden, verbrede tussenstijlen, houtsoort en leverbaar in honderden RAL-kleuren.


Een bijzonder grote uitvoering van model P480, maar liefst 7 draai/kiepramen. Een totale breedte van 7,80 meter. In verband met het plaatsen hebben we het kozijn in 3 delen geleverd, zodat er geen kraan nodig was om het dakraam te plaatsen. De ramen (glas is het zwaarste) worden eruit gehaald en de kozijnen geplaatst door de aannemer of rietdekker.
Levertijd: 3-4 werkweken.Voor hetzelfde huis hebben we ook deze uitvoering gemaakt van de P480. Links en rechts in plaats van glas rabatdelen.


Model P150 uitgevoerd met een dubbele tussenstijl, zodat er een scheidingswand van ca. 12cm geplaatst kan worden. Op wens van de klant zonder roeden geleverd omdat de overige kozijnen in de bestaande woning ook geen roeden hebben.
Levertijd: 3-4 werkweken.


Dubbele uitvoering van de standaarduitvoering. U kunt dit model met een onbeperkt aantal ramen uitbreiden. Eventueel met bredere tussenstijlen tbv scheidingswanden. Wij leveren u speciale uitvoeringen meestal binnen 3-4 werkweken.
Meerprijs: iets minder dan het dubbele.
Mode P450 zonder roeden, vooral mooi als de overige kozijnen in uw woning geen roeden hebben. In roeden zijn vele mogelijkheden, zoals: smal (26mm), breed (40/45mm), S-profiel roeden, geen roeden, andere roedenverdeling, sierroeden tussen het glas in een RAL kleur etc.
Meerprijs: minder/geen roeden = geen meerprijs.
Levertijd: 3-4 werkweken; indien spoed gewenst kunnen we reeds het standaardkozijn leveren en de ramen naleveren.
Nog een voorbeeld van een andere roeden verdeling. Ook hier geen meerprijs en een korte levertijd.Model P225 is uitermate geschikt voor flexibele oplossing. Zo kunnen we onbeperkt extra ramen toevoegen en waar gewenst blinde delen plaatsen of middenstijlen verbreden om wanden te plaatsen.

Model P90 aangepast naar de smaak van de klant. In plaats van de standaard 3 roeden met 'zon' hier slechts een verticale roede. Op het gebied van roeden zijn er vele mogelijkheden.

Gebaseerd op model P225 maar met zeer afwijkende maten. In de breedte 7,50 meter en de hoogte bedraagt 1,50 + kneldeel. Alleen geschikt voor hele grote rieten daken zoals we deze veel in Duitsland zien.
Model P150 met een bredere tussenstijl tbv een scheidingswand. Wat op de tekening niet te zien is, is dat dit dakraam ook in 2 kleuren is afleverd. De buitenkant in blauw en de binnenkant in mahonie kleur.
Levertijd: bredere stijl 3-4 werkweken, RAL kleur 4-5 werkweken.


Model P110 zonder roeden in en op het glas. Vooral praktisch als de kozijnen in uw woning ook geen roeden hebben. U kunt de roeden weglaten of om een andere roedenverdeling vragen. Wij leveren ook dakramen met sierroeden (in een RAL kleur) tussen het glas (makkelijker schoonhouden).
Meerprijs: geen
Levertijd: 3-4 werken (evt. kan het kozijn reed geleverd worden zonder raam).
Model P450 met een 15cm bredere tussenstijl tbv een scheidingswand. Zulke wanddelers kunnen in principe op elk model toegepast worden.
Levertijd: 3-4 werkweken


De klant heeft als inspiratie ons model P190 gebruikt en verder zijn eigen wensen kenbaar gemaakt met volgend resultaat. Ook u kunt door ons getoogde dakkapellen laten maken. Ook als het slechts om 1 stuk gaat, is de prijs bijna niet hoger dan de dakramen uit ons standaard programma. Wij maken graag een tekening volgens uw wensen. Meerprijs: ca. 5% t.o.v. standaard dakramen
Levertijd: 3-4 werkweken voor produktie, neemt u ook 1 a 2 weken de tijd om samen tot een goed ontwerp te komen.

Model P120 zonder roeden. Vooral interessant als in uw overige kozijnen ook geen roeden geplaatst zijn.
Meerprijs: geen.
Levertijd: 3/4 werkweken.


Model P150, maar dan 10 cm breder (160 cm breed kozijnmaat) en de zijkanten recht naar beneden. Speciaal gemaakt zodat u net even meer ruimte hebt.
Meerprijs: 5-10% extra.
Levertijd: 3/4 werkweken.


Model P225 met 2 extra ramen. In pricipe is dit kozijn onbeperkt uit te breiden, geheel naar uw wensen. Eventueel met een bredere tussenstijl tbv een scheidingswand (bijv. slaapkamer en badkamer)
Levertijd: 3/4 werkweken.


Model P225 zonder roeden en 2 verbrede tussenstijlen tbv van een wand of balken tbv de constructie.
Meerprijs roeden: geen.
Levertijd: 3/4 werkwekenModel P480 is al het grootste standaard model. Maar hier hebben we nog 2 extra ramen gemonteerd en een tussenstuk van ca. 35cm.
Levertijd: 3/4 werkwerken
Prijzen onder voorbehoud en excl. btw