Koperen nokDe koperen kroon op ieder rieten dak.......en 'beschermt' het riet!

Rieten daken hebben enorm aan populariteit gewonnen de laatste jaren. Door de vraag naar nostalgie en landelijkheid komt deze eeuwenoude traditie weer op het verlanglijstje van velen. Kenmerkend voor een rieten dak is de duurzaamheid. Het zuivere natuurproduct met zijn unieke uitstraling wordt vervaardigd door ambachtslieden die met kennis rieten daken plaatsen. Enkel de nok met traditionele nokpannen was het zwakke punt: beschadiging, weersgevoeligheid, mosgroei en slijtage aan de cementvoeg. Hedendaagse innovatie heeft geleid tot een opmerkelijke verbetering van het rieten dak: KOPEREN NOK !

De koperen nok is eenvoudig en snel te plaatsen. Na het op lengte brengen moet enkel de laatste beugel geplaatst worden. De massieve beugels geven steun aan de solide constructie. In tegenstelling tot nokvorsten kan een koperen nok altijd geplaatst worden (ook bij vorst of regen). Bij reparaties of enkelzijdige dakvernieuwingen kan de koperen nok een oneindig aantal keer en zeer vlot gedemonteerd en opnieuw gebruikt worden. Een duurzame en kostengunstige nok.

Het grootste voordeel wat een koperen nok heeft is de BESCHERMINGSFACTOR. Onder invloed van regen ontstaat kopersulfaat. Dit resulteert in een constante bescherming tegen mos- en algengroei. Een rieten dak met Kopnok gaat een duurzame toekomst tegemoet met minder onderhoudswerk.

Om een en ander kompleet te maken, leveren wij nu exclusief koperen schoorsteenkappen (met of zonder vonkenvanger) en afdekkappen voor tuinhuisjes en hooibergen. Informeer rechtstreeks bij ons of bij uw rietdekker naar de mogelijkheden.

Koperen indekgoot ideaal boven een (terras)deur


Ronde koperen kapjes uit voorraad leverbaar. Al het overige is maatwerk. De koperen kappen kunnen geleverd worden zonder bol, met een koperen of messing bol.

Nu ook leverbaar in zink!Wij sturen u graag onze documentatie kostenloos toe.