RIETDEKKERSGEREEDSCHAP
Goot & Naald: het meest gebruikte gereedschap bij een traditioneel gebonden dak, de open constructie, waar gewoon om de panlat gebonden wordt.

Onze goot & naald is de enige echte met een konische goot en compleet gemaakt van rvs met kunststof handgrepen, zodat deze in de winter aangenaam aanvoelen.

Drijfbord/Klopper:

Het riet werd vroeger op het dak aangeklopt met het zogenaamde drijfbord. Deze werden toen nog van hout gemaakt. Deze werden veelal door de rietdekkers zelf vervaardigd. Tegenwoordig leveren wij standaard alumimium kloppertjes. Deze kloppertjes gaan bij normaal gebruik vele jaren mee. Dit in tegenstelling tot de houten drijfborden, die slechts enkele maanden meegaan.

Er bestaan 3 types (zie foto's), per type zijn er 3 uitvoeringen mogelijk.

Type 'Lüneburg'

Afmetingen: 19 * 27 cm
Uitvoeringen: plaatdikte 12mm = 1,2 kg.
	         16mm = 1,5 kg.

Bijzonderheden: op de plaat is een huls bevestigd waarin u een lange houten steel kunt plaatsen.

Type 'Gouda'

Afmetingen: 16 * 24 cm
Uitvoeringen: steel van	- aluminium = 1,0 kg.
			- kunststof = 1,2 kg.
			- zonder steel met huls = 0,9 kg.
			- met houten steel
			  (meerprijs Euro 8,00)
Type 'Stade'

Afmetingen:  *  cm
Uitvoeringen: 	zonder steel 12mm = 1,2 kg.
		zonder steel 16mm = 1,5 kg.
Let op: dit type wordt eigenlijk uitsluitend in de regio Stade in Duitsland gebruikt !

De prijs bedraagt vanaf € 125,00 per stuk exclusief verzendkosten en btw. A.u.b. bij uw bestelling duidelijk aangeven welk type en uitvoering u wilt hebben.

Draadsluiter:

Vroeger werd de binddraad om de lat en de dikke draad vastgemaakt door met een tang een knoop te maken. Sinds de introductie van het schroefsysteem wordt er in toenemende mate met een zakkentrekker (draadsluiter) gewerkt. Dit stuk gereedschap draait gelijktijdig de 2 draadjes vast en drukt de dikke draad aan. Het werken met een zakkentrekker gaat sneller en gemakkelijker.

Prijs per stuk Euro 22,00 excl. btw en verzendkosten.

afbeelding kromme naald Kromme naald:

Er zijn verschillende manieren om de binddraad om de panlat te steken en dan weer door het riet naar boven toe te halen. De kromme naald (zie foto) wordt veelal in het voormalige Oost- Duitsland gebruikt. Het geheel is vervaardigd van roestvrij staal met kunststof handgrepen.

Euro 180,00 per stel exclusief verzendkosten en btw.


Boorverlengstuk:

Dit boorverlengstuk heeft aan iedere kant een bit. Als de ene kant beschadigd is, kunt u de andere kant gebruiken. Deze boorverlengstukken worden gebruikt bij het schroefsysteem. Deze verlengstukken gaan in een accuboormachine en zo kun je de schroef door het riet heen steken.Torx 20 dubbele massieve verlengde bit 30 cm Euro 17,50 per stuk excl. btw en verzendkosten
Torx 20 dubbele massieve verlengde bit 37 cm Euro 20,00 per stuk excl. btw en verzendkosten
Torx 20 dubbele massieve verlgende bit 50 cm Euro 25,00 per stuk excl. btw en verzendkosten Torx 20 stalen pijp met 2 bitjes erin gelast Euro 15,00 per stuk excl. btw en verzendkosten
(deze zijn leverbaar met een lengte van 30 of 45 cm)


Rietdekkersmes:

Extra stevig en scherp Zweeds mes, prijs Euro 22,00 per stuk excl. btw en verzendkosten.


afbeelding boomhaak voor schroefdak

Dubbele boomhaak:

Gemaakt van gegalvaniseerd staal om een loopboom op het dak te plaasten. De prijs bedraagt Euro 85,00 per stuk excl. btw en verzendkosten.


foto boomhaak voor traditioneel dakBoomhaak met ketting:

Ook vervaardigd uit gegalvaniseerd staal om een loopboom op het dat te bevestigen. De ketting is 80cm lang. De prijs bedraagt Euro 85,00 excl. btw en verzendkosten.


Rietdekkersstoeltjes:

Frame is vervaardigd van licht aluminium. Boven aan een houten kop (wat comfortabeler is voor uw knieën). De stalen pennen zijn in 2 lengtes leverbaar (voor schroefdak of open dakconstructie).

De prijs bedraagt € 180,00 per stuk excl. btw en verzendkosten.